Boala pilonidala – operatia (I)

Tratamentul chirurgical e singurul care rezolva boala. Deci operatia.

La camera de garda, pacientul cu abces are nevoie de solutionare. Si anume de evacuare chirurgicala si completa a abcesului. Sub anestezie. Locala sau rahidiana.
Am efectuat multiple anestezii locale (lidocaina-xilina) ale regiunii. Unii pacienti tolereaza fara probleme, altii plang de durere. Am incercat cu ace mai mici sau mai mari, dar totul depinde de toleranta pacientului. E o zona dificila.

Interventia chirurgicala in sine implica o incizie in zona de maxima fluctuenta a abcesului, evacuarea puroiului, debridarea cavitatii, lavaj cu antiseptice si mesaj – mentinand astfel cavitatea deschisa. Si pansament. Adica o interventie de ambulator simpla. Dupa care pacientul pleaca acasa. Si revine pentru pansamente si urmarire la 1-2 zile.

Anestezia rahidiana implica internarea pacientului pe sectie. Un anestezist va efectua „rahia” intr-o sala de operatie. Dupa interventie exista o perioada de recuperare. Deci 1-2 zile de internare. Cu toate implicatiile. Avantajele sunt de-o parte si de alta. Pe de-o parte chirurgul are confort maxim. Pe de alta, pacientul nu are dureri. Cel putin nu in timpul interventiei. Fireste, aici putem deschide o intreaga discutie, cu infectiile nosocomiale, problema pacientului fara asigurari de sanatate, etc.

Ideea principala e ca dupa anestezie locala, pacientul se intoarce acasa. Unde are alt confort psihologic si isi poate relua din activitati. Fara „trauma” internarii.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Boala pilonidala și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s