Boala pilonidala – operatia (I)

Tratamentul chirurgical e singurul care rezolva boala. Deci operatia.

La camera de garda, pacientul cu abces are nevoie de solutionare. Si anume de evacuare chirurgicala si completa a abcesului. Sub anestezie. Locala sau rahidiana.
Am efectuat multiple anestezii locale (lidocaina-xilina) ale regiunii. Unii pacienti tolereaza fara probleme, altii plang de durere. Am incercat cu ace mai mici sau mai mari, dar totul depinde de toleranta pacientului. E o zona dificila.

Interventia chirurgicala in sine implica o incizie in zona de maxima fluctuenta a abcesului, evacuarea puroiului, debridarea cavitatii, lavaj cu antiseptice si mesaj – mentinand astfel cavitatea deschisa. Si pansament. Adica o interventie de ambulator simpla. Dupa care pacientul pleaca acasa. Si revine pentru pansamente si urmarire la 1-2 zile.

Anestezia rahidiana implica internarea pacientului pe sectie. Un anestezist va efectua „rahia” intr-o sala de operatie. Dupa interventie exista o perioada de recuperare. Deci 1-2 zile de internare. Cu toate implicatiile. Avantajele sunt de-o parte si de alta. Pe de-o parte chirurgul are confort maxim. Pe de alta, pacientul nu are dureri. Cel putin nu in timpul interventiei. Fireste, aici putem deschide o intreaga discutie, cu infectiile nosocomiale, problema pacientului fara asigurari de sanatate, etc.

Ideea principala e ca dupa anestezie locala, pacientul se intoarce acasa. Unde are alt confort psihologic si isi poate relua din activitati. Fara „trauma” internarii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s